Израелската армия е започнала да наводнява с вода от Средиземно море тунелите

...
Израелската армия е започнала да наводнява с вода от Средиземно море тунелите
Коментари Харесай

Израел започна да наводнява тунелите на „Хамас” в Газа

Израелската войска е почнала да наводнява с вода от Средиземно море тунелите на „ Хамас “ в линията Газа, оповестяват Wall Street Journal и ABC News, като цитират неназовани публични американски представители, съобщи Ройтерс.

Wall Street Journal показва, че процесът евентуално ще продължи със седмици. ABC News оповестява, че наводняването наподобява ще бъде лимитирано, до момента в който Израел направи оценка на успеваемостта на тактиката.

Израелската войска не разяснява информацията, отбелязва Ройтерс. Представител на министерството на защитата не отговори на настояването за коментар.

Някои представители на администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън считат, че наводняването може да помогне за заличаване на тунелите, където Израел счита, че въоръжената палестинска формация крие заложници, бойци и боеприпаси, написа Wall Street Journal, представен от Ройтерс.

Други публични представители показаха опасения, че морската вода може да засегне снабдяването на Газа с питейна вода, добавя вестникът.

Американският президент Джо Байдън отхвърли да отговори непосредствено на въпрос за наводняването на тунелите, като загатна единствено уверения, че в набелязаните зони няма заложници, оповестява още Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР